Helsinki - Kopenhag
Kahvaltı Dahil

Kahvaltı Dahil

Tüm Turlar Dahil

Tüm Turlar Dahil

4 Yıldız Oteller

4 Yıldız Oteller

1 Kişilik Fiyat
1.990 EUR

2 Yetişkin Fiyatı
3.980 EUR
142.338 TL

Tur Programı


1. Gün
İstanbul- Helsinki

Turumuz size özel aracınız ile evinizden alınmanız ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Helsinki’ye hareket. Sonrasında Helsinki şehir turumuz başlıyor. Finlandiya’nın başkenti olan Helsinki ayrıca ülkenin en büyük şehridir. Metropol, kültürel ve ticari pek çok yapıya ev sahipliği yapar. Senato Meydanı, Kamppi Şapeli, Helsinki Katedrali gibi pek çok önemli ve sembol yapıyı görüyoruz. Turumuzun bitiminde otele geri dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Uçuş No: TK 1761 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: İstanbul - Tarih: 14 Ağustos 2024 - Saat: 08:00 - Varış: Helsinki - Tarih: 14 Ağustos 2024 - Saat: 11:35
2. Gün
Helsinki

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası meşhur Fin Kalesi’ni görmek için yola çıkıyoruz. Tekne ile Suomenlinna adasının etrafını geziyoruz. UNESCO tarafından dünya mirasları arasında sayılan bu eşsiz güzellik hepimizi büyülüyor. Finlandiya’nın sert ve hırçın maviliklerinin içerisinde turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuzu tamamlamamızın ardından Helsinki’ye geri dönüyoruz. Otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

3. Gün
Helsinki-Kopenhag

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Kopenhag’a gitmek üzere havalimanına transfer oluyoruz. İşlemlerimizin halledilmesinin akabinde yerel havayolları ile Kopenhag’a uçuşumuz gerçekleşecek. Kopenhag’a varmamızın ardından şehri keşfetmeye başlıyoruz. Kopenhag Christiansborg, City Hall, Küçük Deniz Kızı, Amalienborg, küçük ve sevimli semti renkli evleriyle ünlü Nyhavn şehri keşfederken görülecek yerler arasında olacak. Kopenhag’ın birbirinden güzel noktalarını göreceğimiz şehir turumuzun ardından otelimize transferimiz gerçekleştiriliyor. Konaklama otelimizde.

4. Gün
Kopenhag

Otelde alacağımız kahvaltının ardından bizleri bekleyen özel aracımız ile “Danimarka Şatoları & Riviera Turu” için otelden ayrılıyoruz. Turumuzun ilk durağı olan Kronborg Kale’si için yola çıkıyoruz. Muhteşem Danimarka Riviera’sı olarak adlandırılan sahil şeridindeki keyifli yolculuğumuzun ardından şatoya varıyoruz. Varışımız sonrasında şatoya giriş yapıyoruz. Müzeyi ziyaretimizi Hamlet’in meşhur gösterisiyle sonlandırıyoruz. Kopenhag’a dönüş yolumuzda kısa bir fotoğraf molası için Fredensburg’a uğruyoruz. Molamızın ardından bahçeleriyle ünlü Frederiksburg Sarayı’na yola çıkıyoruz. Varışımız sonrasında sarayın avlu ve bahçesini geziyor ve sonrasında kısa bir fotoğraf molası veriyoruz. Turumuz sonrasın otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

5. Gün
Kopenhag-İstanbul

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a dönüş uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. İnişimizi takiben özel araçlarla misafirlerimizi evlerine bırakıyoruz. Turumuzun ve hizmetlerimizin sonu.

Uçuş No: TK 1782 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: Kopenhag - Tarih: 18 Ağustos 2024 - Saat: 14:50 - Varış: İstanbul - Tarih: 18 Ağustos 2024 - Saat: 19:10

Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Türk Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul - Helsinki-Kopenhag – İstanbul gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • Kişiye özel ev-alan – ev transferleri
  • Helsinki’de 2 gece, Kopenhag’da 2 gece olmak üzere toplamda 4 gece 4* otellerde kahvaltı dâhil konaklama
  • Programda belirtilen tüm turlar
  • Covid-19 seyahat sağlık sigortası
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Yurtdışı çıkış harcı
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
  • Schengen Vize Ücreti ( yeşil pasaporta gerekmemektedir )
  • Programda belirtilmeyen turlar
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Fazla bagaj ücretleri
  • Kişisel harcamalar
  • Bahşişler (İsteğe Bağlı)

Fiyat Bilgileri


TARİHOTELİki Kişilik Odada KişibaşıÜç Kişilik Odada KişibaşıTek Kişilik OdaÇocuk (02,00 - 11,99 Yaş)
14 Ağustos 2024 | 18 Ağustos 2024 4* Oteller 1.990 EUR1.990 EUR2.480 EUR-

Genel Bilgiler


Otellerimiz
Helsinki - 4**** Radisson Blu Helsinki vb.
https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-helsinki-royal?cid=a%3Ase+b%3Agmb+c%3Aemea+i%3Alocal+e%3Ardb+d%3Anob+h%3AFIHELROY

Kopenhag - 4**** Radisson Blu Scandinavia Hotel vb.
https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-copenhagen-scandinavia?cid=a%3Ase+b%3Agmb+c%3Aemea+i%3Alocal+e%3Ardb+d%3Anob+h%3ADKCPHSCA

Katılım Şartları
Bu gezimiz, en fazla 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

Vize
Umumi Pasaport                         Vize gerekli                        

Yeşil Pasaport                              Vize gerekli değil

Hizmet Pasaportu                       Vize gerekli değil

Finlandiya ve Danimarka Avrupa Birliği ülkesidir. Umuma mahsus pasaport sahipleri vizeye tabidir. Diplomatik hizmet ve yeşil pasaport sahipleri vizeden muaftır.

Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

Sağlık
Finlandiya’ya ve Danimarka’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir ilaç kullanmanız tavsiye edilmemektedir

Uçuş Süreleri
İstanbul                           Helsinki              3 sa 45 dk

Kopenhag                       İstanbul               3 sa 15 dk

Konaklama
Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

Para Birimi
Finlandiya’da Euro, Danimarka’da Danimarka Kronu kullanılan para birimidir.

Seyahatiniz için yanınıza Euro ve Danimarka Kronu almanızı ve bunun ufak birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Saat Dilimi
Türkiye ile Finlandiya arasında Kış saati uygulaması sırasında -1 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken bu ülkede saat 11.00’dur. Avrupa’da Yaz saati uygulamasına geçildiği dönemde saat farkı -2 saat olacaktır. Türkiye ile Danimarka arasında Kış saati uygulaması sırasında -2 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken bu ülkede saat 10.00’dur. Avrupa Yaz saati uygulamasına geçildiği dönemde saat farkı -3 saat olacaktır.

Telefon Kullanımı
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için bir hırka almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü
Modern ülkeler olarak, her damak tadına uygun yemekler bulunabilmektedir.

Elektrik
Genelde 200–220 V kullanılıyor. Priz konusunda ise genelde bir sıkıntı yaşamazsınız. Çok istisnai durumlarda cihazınız kalın girişli ise sorun olabilir.

Alışveriş
Finlandiya’da ve Danimarka’da alışveriş yapabileceğiniz birçok alışveriş merkezi bulunmaktadır. Ayrıca bölgeye özgü hediyelik el yapımı ürünler alınabilir.

Önemli Notlar
Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Gazella Turizm sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

Gazella Turizm, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Gazella Turizm, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gazella Turizm sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.