Kumarakom - Alleppey - Cochin - Periyar - Chennai - Mumbai - Mahabalipuram
İngiliz hakimiyetinin her köşesinde Hint mistisizmi ile buluştuğu kozmopolit Mumbai, ruhunuzu dinlendirecek Kerala Arkasuları...
Yakında

Tur Programı


Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Hindistan Vize ücreti ( Yeşil pasaporta da gerekmektedir )
  • Programda belirtilmeyen yemekler
  • Programda belirtilen yemekler sırasında alınacak içecekler
  • Fazla Bagaj ücreti
  • Kişisel harcamalar
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:

Fiyat Bilgileri


Genel Bilgiler


Otellerimiz
5* The Oberoi Hotel vb..– Mumbai
https://www.oberoihotels.com/hotels-in-mumbai/

5* Intercontinental Hotel – Mahabalipuram vb.
http://www.ihg.com/hotels/tr/tr/chennai/maamr/hoteldetail

5* Heritage Hotel – Madurai vb.
http://www.heritagemadurai.com/

4* Spice Village – Periyar vb.
http://www.cghearth.com/spice-village

4* Coconut Lagoon Hotel – Kumarakom  vb.
http://www.cghearth.com/coconut-lagoon

5*  Crown Plaza- Cochin vb.
https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/tr/tr/kochi/cokch/hoteldetail


Gezi Zamanlaması
Nepal'de gökyüzü genellikle berrak ve muhteşem manzaralar sunduğundan, Ekim ve Aralık arası ziyaret etmek tercih edilen zamandır. Hava yaklaşık Nisan ayına kadar kuru kalır. Ocak ve Şubat özellikle geceleri çok soğuk olabilir, ancak daha az ziyaretçi olduğu için sizi inanılmaz manzaralar ve daha sessiz yürüyüş parkurları ile ödüllendirecektir. İlkbaharın sonları, orman gülleri çiçek açarken seyahat etmek için güzel bir zamandır. Mayıs ayından itibaren, muson yağmurları Haziran ayında gelene ve bulutlar muhteşem dağ manzaralarını gizleyene kadar ısı ve nem seviyeleri yükselir. 

Hindistan'da sıcak, yağışlı(muson) ve serin olmak üzere üç sezon bulunuyor ve bunlar yıl içinde ülkenin kuzeyinden güneyine çeşitlilik gösteriyor. Hindistan için en iyi seyahat dönemi Ekim'den Şubat sonuna kadar olan sezondur. Güney bölgelerde Şubat ayı ortalama sıcaklıkları gündüzleri 30 derece civarında, geceleri ise 17 derece civarındadır.


Bu Tur Kimler İçin Uygun?
Farklı kültürleri tanımak isteyen gezginler için kaçırılmaması gereken bir gezi olmakla birlikte, tempolu bir tur olduğu unutulmamalı, kendini dinç hisseden her gezgin için uygundur.


Sağlık   
Eğer maceracı bir yemek yeme alışkanlığınız var ve sokaklarda açıkta satılan yiyeceklerden yiyorsanız; kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et, tavuk ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve ve sebzelerin iyi yıkanmış olmasından emin olunması, meyvelerin kabuğunun soyulduktan sonra yenmesini tavsiye ederiz.​


Vize Bilgileri 
Hindistan ve Nepal tüm pasaportlara vize uygulamaktadır. Hindistan vizesi için şahsi olarak konsolosluğa gidilmesi gerekiyor. Nepal vizesini hem konsolosluktan hem de havalimanından alabilirsiniz


Uçuş Süreleri  
İstanbul ile, Nepal'in başkenti olan Katmandu arası uçuş süresi yaklaşık olarak 6 saat 55 dakikadır.

Hindistan'ın başkenti Delhi ile, İstanbul arası uçuş süresi; yaklaşık olarak 5 saat 55 dakikadır. 


Para Birimi   
Nepal’in para birimi Nepal Rupisi’dir. Seyahatiniz için yanınıza USD almanızı ve bunun küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Hindistan'ın para birimleri Hint Rupisi’dir. Dolar ve Euro kolayca değiştirilebiliyor. Kredi kartı kullanımı da oldukça yaygın olmakla beraber kredi kart dolandırıcılığına karşı dikkatli olunmalıdır.


Saat Dilimi   
Türkiye ile Nepal arasında +3 saat fark vardır. Türkiye'de saat 12:00 iken, Nepal'de 15:00'dır.

Türkiye ile Hindistan arasında +3,5 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Hindistan’da saat 15.30’dur.


Telefon Kullanımı  
Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.


Kıyafet ve Gerekli Eşyalar 
Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, sort ve pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve gideceğiniz zamana göre akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.


Yemek Kültürü
Nepal ve Hindistan Mutfağı bizim damak zevkimize yakındır. Ancak mutfak kültürlerinin Türk mutfağına göre farklılık gösterdiği unutulmamalıdır. Baharatlı yemekler, pirinç, et yemekleri ağırlıktadır ve asla açıkta satılan yiyecekleri ve musluktan akan suyu tüketmemeliyiz.


Elektrik  
Her iki ülkede genelde 200-220 V kullanılıyor. Hindistan’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Birçok priz tipine bizim kullandığımız iki pimli fişler uymaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir.


Alışveriş 
Nepal'de el yapımı hediyelik eşyalar ve mücevher satın alabilirsiniz. Hindistan'da ise mücevherler, çeşitli kumaşlar, çay ve baharatlar satın alabilirsiniz.

Önemli Not
Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

*Pasaport sürelerinin, tur bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğinin bulunması ve en az iki boş sayfanın olması gerekmektedir.*