Erfoud - Fez - Kazablanka - Rabat - Şafşavan - Marakeş - Quarzazate
Rengarenk “medina”leri, filmlerde gördüğümüz palmiyeli vahaları, uçsuz bucaksız geçit vermez dağları ve çarpıcı Mağribi mimarisi ile Fas… Efsanevi Kazablanka, imparatorluk şehri Rabat, büyüleyici Fez
Yakında

Tur Programı


Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Programda belirtilmeyen yemekler
  • Programda belirtilen yemekler sırasında alınacak içecekler
  • Fazla Bagaj ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Önemli Not**: 1. Gün öğle yemeği uçuş ve tur programının akışına göre kumanya olarak verilebilir.
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:

Fiyat Bilgileri


Genel Bilgiler


Otellerimiz
5***** Dawliz Hotel vb.- Rabat vb.
 http://www.hoteldawlizrabat.ma/

4**** Dar Ba Sidi vb. Şafşafan
https://darbasidi.com/

4**** Barcelo Hotel vb. Fez
https://www.barcelo.com/fr-fr/barcelo-fes-medina/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=my_business&utm_content=7384

5***** Kenzi Menara Palace vb. Marakeş
https://www.kenzi-hotels.com/kenzi-menara-palace/

- Sağlık
Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Eğer maceracı bir yemek yeme alışkanlığınız var ve sokaklarda açıkta satılan yiyeceklerden yiyorsanız; kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et, tavuk ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve ve sebzelerin iyi yıkanmış olmasından emin olunması, meyvelerin kabuğunun soyulduktan sonra yenmesini tavsiye ederiz.


- Vize Bilgileri
Türk vatandaşları, Fas'a gerçekleştirecekleri 90 güne kadar kalış süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.


- Ülkeyle İlgili Özel Giyim Kuralları
Ülkede camilere ve kiliselere girerken şort, etek, omuzları açıkta bırakan kıyafetler, vücudu saran giysiler giymekten kaçınılmalıdır. Kadınların yanına ince bir şal veya eşarp almalarını öneririz. Ayrıca şapka veya güneş gözlükleriniz var ise ibadethane içinde bulunduğunuz sürece kullanmamanız gerekmektedir. Hem erkek hem de kadınların bir camiye girerken ayakkabılarını çıkarmaları gerekmektedir.


- Bu Tur Kimler İçin Uygundur?
Farklı kültürleri tanımak isteyen gezginler için kaçırılmaması gereken bir gezi olmakla birlikte, bu turumuzda gün içinde otobüs ile 6-7 saatlik yolculuklar yapılacak olup, Bu durumdan dolayı yorulmaktan rahatsız olmayan bütün gezginler için uygun bir turdur. Mutfak Kültürü bize göre farklı bir ülke olan Fas’ta öğle ve akşam yemeklerinde çoğunlukla yerel lezzetler tadacak, et, tavuk, balık ve vejetaryen yemekler servis edilecektir.


- Uçuş Süresi
THY ile İstanbul -  Kazablanka: 5 Saat  / Marakeş - İstanbul: 4 saat 55 dakika


- Para Birimi
Fas’ın para birimi Fas Dirhemi’dir (MAD). Fas Dirhemi’nin ülke dışına çıkarılması yasaktır. Elinizde kalan Dirhem’in ülkeden ayrılmadan önce tekrar USD ya da Euro’ya çevrilmesi gerekmektedir.


- Saat Dilimi
Türkiye ile Fas arasında -3 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Fas’ta 09.00'dur.


- Telefon Kullanımı
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Çöl bölgelerinde zaman zaman şebeke sorunu yaşanabilmektedir.


- Gezi İçin Alınabilecek Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Ayrıca ibadet yerlerinine girerken şort, etek veya vucüdunuzu açıkta bırakacak kıyafetlerden kaçınmanız, kadınların başını kapatacakları bir örtü, eşarp gibi bir aksesuar almaları gerekmektedir.


-Yemek Kültürü
Mutfak kültürü Türk mutfağına göre farklı bir bölgeye gidildiği unutulmamalıdır. Fas mutfağı, Akdeniz, Arap, Yahudi, İran, Batı Afrika ve Berberi mutfağından etkilenmiştir. Yemekler baharatlı olabilir.


- Elektrik
Fas genelinde elektrik 110 ve 220 volttur. Prizler C tipi ikili ince yuvarlak uçlu ve E tipi ikili yuvarlak kalın uçludur. Prizlerin örnekleri http://localti.me/morocco sitesinden görülebilir.


- Alışveriş
Fas bir alışveriş cennetidir. Marakeş ve Fez’de karşımıza çıkacak “souk” adı verilen kapalıçarşılar bir yanda yerel ürünleri beğeninize sunarken, Kazablanka'da bulunan “Morocco Mall” Kuzey Afrika’daki en büyük alışveriş merkezidir. El yapımı ürünler, geneneksel lambalar, yerel kıyafetler, halı ve kilimler bu ülkeden alınabilecek birçok şeyden yalnızca birkaçı.


-Önemli Not
Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

*Pasaport sürelerinin, tur bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğinin bulunması ve en az iki boş sayfanın olması gerekmektedir.*