Merida - Cancun - Mexico City
Geçmişten Günümüze, Kuzeyden Güneye, Tapınaklardan Şehirlere; Geçişler Ülkesi Meksika...
Yakında

Tur Programı


Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Programda belirtilen yemekler esnasında alınacak içecekler
  • Fazla Bagaj ücreti,
  • Kişisel harcamalar,
  • Vize Ücreti (30 USD) – Yeşil pasaport sahipleri şahsen Konsolosluğa gidip başvuru yapması gerekmektedir. (Yeşil veya normal pasaportlu misafirlerin pasaportlarında geçerli Amerika, İngiltere veya Shengen vizesi (multiple) olan misafirler Meksika’ya vizesiz giriş yapabilirler)
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:

Fiyat Bilgileri


Genel Bilgiler


Otellerimiz
5* Barcelo Mexico Reforma vb. - Mexico City
https://www.iberostar.com/en/hotels/riviera-maya/iberostar-paraiso-beach/location-and-map

4* Sup.Mayaland & Bungalows vb.
https://www.mayaland.com/en/hotels/chichen-itza/mayaland-hotel-bungalows

5* The Pyramid at Grand Oasis - Cancun
https://oasishoteles.com/es/hoteles/the-pyramid-at-grand-oasis

Gezi Zamanlaması
Meksika'yı ziyaret etmek için en iyi zaman, neredeyse hiç yağmurun olmadığı Aralık ve Nisan arasındaki kurak mevsimdir. En soğuk aylar Aralık ve Şubat arasındadır, ancak kurak mevsimde sıcaklıklar ortalama 28 ° C'ye ulaşabilir.Yağmur mevsimi güneyde Mayıs ayında başlar ve Ekim ayına kadar sürer. Bu dönemde yoğun bir duş, genellikle tekrar oluşmadan önce artan nemi temizler.

Meksika çok büyük bir ülkedir ve hava mevsime ve bölgeye göre değişir. Seçtiğiniz varış noktası için yerel tahmini kontrol etmeye değer.

 

Bu Tur Kimler İçin Uygun?
Farklı kültürleri tanımak isteyen gezginler için kaçırılmaması gereken bir gezi olmakla birlikte, tempolu bir tur olduğu unutulmamalı, kendini dinç hisseden her gezgin için uygundur.

 

Sağlık
Eğer maceracı bir yemek yeme alışkanlığınız var ve sokaklarda açıkta satılan yiyeceklerden yiyorsanız; kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et, tavuk ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve ve sebzelerin iyi yıkanmış olmasından emin olunması, meyvelerin kabuğunun soyulduktan sonra yenmesini tavsiye ederiz.​

 

Vize Bilgileri
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ile Hususi ve Hizmet Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Geçerli Amerika ve Shengen vizesi olanlar 30 güne kadar kalışlarda vizeden muaftır.  Yeşil pasaport müracaatları kişinin şahsen Ankara’dan direk müracaat etmesi gerekmektedir.(yeşil pasaportlular için kişinin şahsen Ankara  veya Istanbul konsolosluğunu arayarak randevu alıp işleme gitmesi gerekmektedirler)

 

Uçuş Süreleri
Türkiye ile, Meksika arasında direkt uçuş bulunmaktadır. İstanbul'dan Meksika'nın başkenti Mexico City'e  yaklaşık 16 saatte ulaşmak mümkündür.
Cancun'dan İstanbul'a  ise yaklaşık 12 saatte ulaşmak mümkündür.

 

Para Birimi
Meksika’nın para birimi Meksika Pesosu’dur. Seyahatiniz için yanınıza USD almanızı ve bunun küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

 

Saat Dilimi
Türkiye ile Meksika arasında -8 saat bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Meksika’da 04.00’tür.

 

Telefon Kullanımı
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir.

 

Gezi İçin Alınabilecek Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.

 

Yemek Kültürü
Meksika mutfağı dünyanın en bilinen mutfaklarından biridir. Et yemekleri, fasulye önde gelen lezzetlerindendir. Yemeklerin oldukça baharatlı, özellikle de acı olduklarını hatırlatmak isteriz. En meşhur yemekleri; Taco, Fajita, Gaspatcho Çorbası, Nacho ve Guacamol…

 

Elektrik
Meksika’da 120 V; A tipi ve B tipi r kullanılmaktadır.       

 

Alışveriş
Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir.

Önemli Not  
Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

*Pasaport sürelerinin, tur bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğinin bulunması ve en az iki boş sayfanın olması gerekmektedir.*