Merida - Cancun - Mexico City - Havana
Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin ülkesi Küba… Geçmişten Günümüze, Kuzeyden Güneye, Tapınaklardan Şehirlere; Geçişler Ülkesi Meksika...
1 Öğle Yemeği Dahil

1 Öğle Yemeği Dahil

4 & 5 Yıldız Oteller

4 & 5 Yıldız Oteller

Tüm Turlar Dahil

Tüm Turlar Dahil

1 Kişilik Fiyat
4.190 USD

2 Yetişkin Fiyatı
8.380 USD
278.797 TL

Tur Programı


1. Gün
İstanbul – Havana

Programımız, sizi havalimanındaki buluşma noktamıza götürmek üzere verdiğiniz adrese gelecek olan özel aracın adresinize ulaşması ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde buluşarak, check-in işlemlerimizi tamamlıyor ve sonrasında ise Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Havana’ya uçuyoruz. Sabah saatlerinde Havana’ya varıyor ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüsümüz ile şehir turumuza başlıyoruz. Göreceğimiz yerler arasında Havana’nın nispeten daha modern kısmı olan Miramar bölgesini, meşhur Devrim Meydanı, Beyaz Saray’ın Havana’daki ikizi Capitol Binası göreceklerimiz arasında. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra ünlü sanatçı Jose Fuster’in seramik ve fayanslarla kapladığı mahalleyi gezeceğiz. Sonrasında otelimize gidiyoruz. Dinlenmek için serbest zaman. Konaklama otelimizde.

Uçuş No: TK 183 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: İstanbul - Tarih: 30 Kasım 2024 - Saat: 02:10 - Varış: Havana - Tarih: 30 Kasım 2024 - Saat: 07:15
2. Gün
Havana

Kahvaltının ardından klasik Amerikan arabaları ile gerçekleştireceğimiz şehir turuna başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Colomb Mezarlığı, kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni ve Partagas Puro Fabrikası’nı ziyaret edeceğiz. Eski Havana’da keyifli bir yürüyüş turundan sonra, San Jose Pazarın’da ülkeye özgü birçok el işi, hatıra eşya alabileceğiniz serbest zamanımız olacak. Küba’nın simgelerinden olan “Coco Taxi”leri kullanarak otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.

3. Gün
Havana – Mexıco Cıty

Kahvaltının ardından Meksika’yı keşfetmek üzere otelimizden ayrılıp havalimanına gidiyoruz. Yerel havayollarının tarifeli seferi ile Mexico City’e uçuyoruz. Mexico City’e varışımızla beraber alanda bizi bekleyen aracımıza biniyor, otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde. (**Yerel havayollarının müsaitliğine göre Havana – Mexico City uçuşu aktarmalı gerçekleştirilebilir)

4. Gün
Mexıco Cıty

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Teotihuacan Tapınağını keşfetmek için yola çıkıyoruz. Teotihuacan, arkeolojik olarak ülkenin en etkileyici yerlerinden biri olup antik dünyanın en büyük yerleşim birimlerinden biridir. Teotihuacan tapınaklarının yerleşimi, Orion takımyıldızının yerdeki yansıması olacak şekildedir. Aynı zamanda yerleşim, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle incelendiğinde gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimdedir. Turumuzun en önemli bölümü Güneş ve Ay Piramidini göreceğimiz kısımdır. Burada ayrıca Quetzalcoatl Tapınağını ve duvarlarına işlenmiş Tüylü Yılan motiflerini göreceğiz. Tur bitimi Mexico City’i keşfetmek üzere şehir merkezine döneceğiz. Dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Mecixo City’de turumuza dünya mirası listesinde yer alan tarihi merkez ile başlıyoruz. Turumuzun devamında ‘’ Zocalo ‘’, Amerika’nın en büyüklerinden biri olan Metropolitan Katedralini, halen faal olan Ulusal Sarayı görüyoruz. Turumuzun devamında Tenochtitlan Şehri’nin en önemli Aztek tapınaklarından biri olan Templo Mayor’un harabelerini göreceğiz. Turumuzun bitiminde otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

5. Gün
Mexıco Cıty – Merıda

Kahvaltının ardından Nahuatl dilinde ‘Çiçeklerin büyüdüğü yer’ anlamına gelen Xochimilco’ya görmek için yola çıkacağız. 1987’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Xochimilco’da, Aztek döneminden beri bölgede yaşayanlar için önemli bir tarım alanı olan kanalların 180 kilometre kadarı günümüze ulaşmış. Burada çeşitli renklerle boyanmış “trajineras” adı verilen kayıklara binerek, mariachi müzikleri eşliğinde manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tur bitimi Merida’ya gitmek üzere havalimanına transfer olacağız. Yerel havayollarının tarifeli seferi ile Merida’ya uçuyoruz. Havalimanına varışımızla beraber, alandan ayrılıyor ve konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.

6. Gün
Merıda – Chıchen Itza – Cancun

Kahvaltımızın ardından Merida’da yürüyüş turumuzu yapıp Dünya’nın 7 harikasından birisi sayılan ve Meksika’nın en çok ziyaret edilen ikinci arkeolojik sit alanı olan Chichen Itza’yı görmek üzere yola çıkıyoruz. Chichen-Itza’daki El Castillo (kale) adıyla tanınan Kukulkan (Kukuul Kaan) piramidinin yüksekliği üst platforma nazaran 24 m'dir. Efsaneye göre kent 10. yüzyılda Quetzalcoatl önderliğindeki Toltekler tarafından alınmıştır. Tur bitimi Mayalar’ın inanışlarında kutsal birer bölge olan cenote adı verilen obruklarda daha önce yaşamadığınız türden bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu büyüleyici keşiflerin ardından Cancun’a gidiyor ve otelimize geçip günün yorgunluğunu atıyoruz. Konaklama otelimizde.

7. Gün
Cancun

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından deniz, kum ve güneşin tadını çıkartacağız.

8. Gün
Cancun - İstanbul

Kahvaltımızı kumanya alıp check out işlemlerimizi tamamlayıp İstanbul uçuşu için havalimanına transfer oluyoruz. Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuyoruz.

9. Gün
Istanbul

İstanbul’a varışımızın ardından daha önce vermiş olduğunuz adresinize geçekleştireceğimiz transfer ile turumuz son buluyor.

Uçuş No: TK 189 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: Cancun - Tarih: 07 Aralık 2024 - Saat: 09:50 - Varış: İstanbul - Tarih: 08 Aralık 2024 - Saat: 05:45

Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Türk Havayolları ile İstanbul – Havana / Cancun – İstanbul gidiş – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Yerel Havayolları ile Havana - Mexio City ile Mexico City - Merida arası ekonomi sınıfı uçak bileti, (uçuş müsaitliğine göre bazı parkurlar aktarmalı uçuşlarla yapılabilir)
  • Havana’da 2 gece, Cancun’da 2 gece 5* otellerde, Mexico City’de 3 gece ve Merida’da 1 gece 4* otelde olmak üzere toplamda 7 gece oda kahvaltı konaklama
  • 1 öğle yemeği
  • Özel araçlar ile programda belirtilen tüm turlar
  • Yurtdışı çıkış harcı
  • Seyahat sigortası
  • Ücretsiz kişiye öze eviniz – alan – eviniz transferi de dahil tüm transferler
  • Gazella Turizm profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
  • Programda belirtilmeyen öğle ve akşam yemekleri
  • Yemekler esnasında alınacak içecekler
  • Fazla Bagaj ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Meksika Vizesi – Yeşil pasaport sahipleri ise şahsen Konsolosluğa gidip başvuru yapması gerekmektedir. (Yeşil veya normal pasaportlu misafirlerin pasaportlarında geçerli Amerika, İngiltere veya Schengen vizesi (multiple) olan misafirler Meksika’ya vizesiz giriş yapabilirler)
  • Küba Vize Ücreti (55 USD) – Yeşil pasaporta gerekmez.
  • Bahşişler

Fiyat Bilgileri


TARİHOTELİki Kişilik Odada KişibaşıÜç Kişilik Odada KişibaşıTek Kişilik OdaÇocuk (02,00 - 11,99 Yaş)
30 Kasım 2024 | 08 Aralık 2024 4* ve 5* Oteller 4.190 USD4.190 USD--

Genel Bilgiler


Oteller
Havana - 5* Iberostar Havana vb.

Mexıco City - 4**** Mexico City Zocalo vb.

Merida - 4* Gamma El Castellano vb.
https://www.gammahoteles.com/hoteles/gamma-merida-el-castellano

Cancun - 5* Intercontinental President vb.
https://www.ihg.com/intercontinental/hotels/us/en/cancun/cunhc/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-IC-_-MX-_-CUNHC

Katılım Şartları
Bu gezimiz, en fazla 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

Vize
Meksika için

Umumi Pasaport                           Vize gerekli         

Yeşil Pasaport                                Vize gerekli

Hizmet Pasaportu                         Vize gerekli

Yeşil pasaport (Amerika, İngiltere veya Shengen vizesi – çoklu giriş vizesi olmayan) müracaatları kişinin şahsen İstanbul veya Ankara’dan direk müracaat ederek yapılabilmektedir.(yeşil pasaportlular için kişinin şahsen İstanbul  veya Ankara  konsolosluğunu arayarak randevu alıp işleme gitmesi gerekmektedirler

Küba İçin

Umumi Pasaport                           Vize gerekli         

Yeşil Pasaport                                Vize gerekli değil

Hizmet Pasaportu                         Vize gerekli değil

Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

Sağlık
Küba ve Meksika’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğer maceracı bir yemek yeme alışkanlığınız var ve sokaklarda açıkta satılan yiyeceklerden yiyorsanız; kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et, tavuk ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve ve sebzelerin iyi yıkanmış olmasından emin olunması, meyvelerin kabuğunun soyulduktan sonra yenmesini tavsiye ederiz.

Uçuş Süreleri
İstanbul                           Havana                 13 saat 50 dk

Cancun                            İstanbul                14 sa 40 dk

Konaklama
Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

Para Birimi
Meksika’nın para birimi Meksika Pesosu’dur. Seyahatiniz için yanınıza USD almanızı ve bunun küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.
Küba’nın para birimi Küba Pesosu’dur (CUP). Ancak turistlerin kullanımı için Convertible Peso (CUC) adı verilen bir para birimi daha vardır. Seyahatiniz esnasında bu parayı kullanacaksınız. Yanınıza EURO ve bunun ufak birimlerini almanızı öneririz.

Saat Dilimi
Türkiye ile Küba ve Meksika arası -8 saat farkı bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Meksika’da ve Küba’da saat 04.00’tür.

Telefon Kullanımı
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun içlikler, pamuklu pantolonlar, rahat soğuk ve su geçirmeyen yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için kalın bir mont, bir iki kazak ve polar almanızı öneririz. Bunun dışında başınızı soğuktan koruyacak bir bere, eldiven, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü
Meksika mutfağı dünyanın en bilinen mutfaklarından biridir. Et yemekleri, fasulye önde gelen lezzetlerindendir. Yemeklerin oldukça baharatlı, özellikle de acı olduklarını hatırlatmak isteriz.

Elektrik
Meksika’da 100 - 127 Volt elektrik ve A tipi ikili prizler kullanılmaktadır.
Küba’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/havana-cuba sitesinden görülebilir. Adaptör getirmeniz gerekecektir.

Alışveriş
Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir. Ayrıca Tekila’nın anavatanı olan Meksika’dan bu ürünü de alabilirsiniz. Küba’dan puro ve rom alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor.
KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro satın alabilirsiniz.

Önemli Notlar
*** Bu Tura 14 Yaşından Küçük Çocukları Maalesef Kabul Edemiyoruz.

Geçerli Pasaportun Olması Ve/Veya Vize Alınmış (Vize Gerekli Destinasyon/Pasaport İçin) Olması, Ülkeye Giriş Yapılabileceği Anlamına Gelmemektedir. Pasaport Polisinin Sizi Ülkeye Sokmama Yetkisi Vardır. Bu Durumdan Gazella Sorumlu Değildir, Sorumluluk Yolcuya Aittir. 

Gazella, Hava Yolu İle Yolcu Arasında Aracı Kurum Olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne Tabidir. Tarifeli Ve Özel Uçuşlarda Rötar Riski Olabilir Veya Mevcut Gezi Ve Uçuş Öncesinde Saatler Değişebilir. Gazella, Bu Değişiklikleri En Kısa Sürede Bildirmekle Yükümlüdür. Yolcularımız Uçuş Detaylarının Değişebileceğini Bilerek Ve Kabul Ederek Turu Satın Almışlardır. 0-2 Yaş Arası Çocuklar Alan Vergisi Ve Alan Hizmetleri Bedeli Ödemezler

Tur Paketine Dahil Olan Panoramik Şehir Turları, Şehirlerin Genel Tanıtımı İçin Düzenlenen Ve Araç İçinden Rehber Anlatımıyla Panoramik Olarak Yapılan Müze, Ören Yeri Girişlerini İçermeyen En Fazla 2-3 Saatlik Turlardır. Panoramik Turlar, Programda Belirtilen Diğer Turlar Da Dahil Olmak Üzere, Tura Denk Gelen Gün ve Saatte Yerel Otoriteler Tarafından Gezilmesine, Girilmesine İzin Verilmeyen Veya Herhangi Bir Etkinlik Nedeniyle Kapalı Yollar Sebebiyle Gerçekleşmediği Takdirde, Keza Hava Şartları Nedeniyle Turun Yapılması İmkânsız Hale Geldiği Durumlarda Bahse Konu Turların Yapılamamasından Gazella Sorumlu Değildir. Bazı Turlar Kapalı Yollar Veya Araç Girişine İzin Verilmeyen Noktalarda İmkanlar Dahilinde Toplu Taşıma Veya Yaya Olarak Yapılabilir.