Siem Reap - Tan Chau - Phnom Penh - Bangkok - Saigon
Göz kamaştırıcı doğal güzellikleri ve bunun yanında son derece zengin kültürleri ile 3 farklı eşsiz ülke...
5 Öğle & 7 Akşam Yemeği Dahil

5 Öğle & 7 Akşam Yemeği Dahil

Tüm Turlar Dahil

Tüm Turlar Dahil

5 Yıldız Otel ve Gemi Konaklama

5 Yıldız Otel ve Gemi Konaklama

1 Kişilik Fiyat
4.990 USD

2 Yetişkin Fiyatı
9.980 USD
332.028 TL

Tur Programı


1. Gün
İstanbul – Bangkok

Turumuz evinize gelen transfer aracımız ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde Gazella Turizm deskinde buluşuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından saat Türk Hava Yolları ait tarifeli uçak ile Bangkok’a uçuyoruz. Geceyi uçakta geçiriyoruz.

Uçuş No: TK64 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: İstanbul - Tarih: 28 Kasım 2024 - Saat: 20:10 - Varış: Bangkok - Tarih: 29 Kasım 2024 - Saat: 09:20
2. Gün
Bangkok

Yaklaşık 10 saatlik uçuşun ardından yeni güne Bangkok’a vararak başlıyoruz. Havalimanındaki bavul alımı sonrası transfer aracımıza geçiyor ve hemen Bangkok şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuz sırasında Uyuyan Buda, Oturan Buda, Altın Buda, Kraliyet Caddesi, eski ve yeni Parlamento binaları göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turumuzu takiben Tayland yerel halkının kanallar üzerindeki yaşamına yakından tanıklık edebileceğimiz ve tapınaklardan birinin önünde kutsal kedi balıklarını besleyebileceğiniz Kanallar turumuzu gerçekleştiriyoruz. Gezimizi takiben geceyi geçireceğimiz otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

3. Gün
Bangkok

Kahvaltımızın ardından dergilere kapak, belgesellere jenerik olmuş meşhur Yüzen Çarşı’ya gidiyoruz. Yerel halkın küçük kanolar ile tezgahlar kurduğu bu rengarenk çarşıda el emeği eserler, çeşitli hediyelik eşyalar ve yerel meyve-sebzeler satılmaktadır. Ayrıca burada Kobra ve Piton gibi yılanlarla yapılan ilginç gösteriler izleme imkânı bulacağız. Bu zevkli gezimizin ardından kısa bir mola için otelimize transfer oluyoruz. Kısa bir dinlenmenin ardından Maskeli Dans Gösterisini izlemek üzere şov salonuna gidiyoruz. Bu gösteri dünyaya düzen ve adalet getiren kahraman Vishnu’nun vücut bulmuş hali olan Rama’nın ihtişamını tasvir eden, zarif dans hareketleri, enstrümental ve vokal yorumlar ile ışıltılı kostümler içeren performansları ile müzikal, vokal, edebi, dans, ritüel ve el sanatları unsurlarını bir arada sunan çok çarpıcı bir gösteri sanatıdır. Bu ünlü gösterinin ardından geceyi geçirmek üzere otelimize geçiyoruz. Konaklama otelde.

4. Gün
Bangkok – Siem Reap

Kahvaltımızın ardından tanınacak serbest zaman sonrası rehberimizin belirleyeceği saatte buluşuyor, havalimanına transfer oluyor ve yerel havayolları ile Siem Reap’e uçuyoruz. Havalimanında işlemlerimizi tamamlamamız ardından bizi bekleyen transfer aracımızla otelimize gidiyoruz. Check-in işlemleri ardından Kamboçya’ya özgü tatların bizi karşıladığı Hoş geldin akşam yemeğimizi otelimizde alıyor ve bulunduğumuz bu yeni şehri keşfetmemiz için bize tanınan serbest zamanın tadını çıkartıyoruz. (**Yerel havayollarının müsaitliğine göre Bangkok – Siem Reap uçuşu aktarmalı gerçekleştirilebilir)

5. Gün
Siem Reap

Kahvaltımızın ardından, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Angkor turumuz başlıyor. İlk durağımız Angkor Thom ve Güney Kapısı. Daha sonra Bayon Tapınağı, Baphuon Tapınağı ve Ta Phrom Tapınağı’nı geziyor ve Cüzamlı Kral ve Fil Teraslarını ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi yerel bir restoran ’da alıyoruz. Günün kalanında efsanevi Angkor Wat gezimizi gerçekleştiriyor ve Phnom Ba Kheng Tepesi’nde insanlık tarihinin en muazzam yapıtlarından biri olan Angkor Wat eşliğinde gezimizi tamamlıyoruz. Yerel bir restoranda alacağımız akşam yemeğimiz ardından dinlenmek için otelimize dönüyoruz. Konaklama otelde.

6. Gün
Siem Reap – Phnom Penh

Kahvaltımızın ardından Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’e doğru yola çıkıyoruz. Yolculuğumuz esnasında yüzen şehir olarak bilinen ve Tonle Sap gölünde bulunan Kompong Khleang köyünü, Kampong Kdei’deki Naga Köprüsünü, Kampong Cham’da bulunan Skuon Land Örümcekler Köyü’nü görerek otelimize varıyoruz. Öğle yemeğimizi de yolculuk esnasında yiyoruz. Kısa bir dinlenme ardından akşam yemeğimizi yerel bir restoranda alarak şehri keşfetmemiz için tanınan serbest zamanın keyfini çıkartıyoruz. Konaklama otelde.

7. Gün
Phnom Penh – Mekong Nehri / Tan Chau

Kahvaltımızın ardından önümüzdeki üç günümüzü geçireceğimiz gemimize transfer oluyoruz. Gemiye kayıt işlemleri ardından odalarımıza yerleşiyor ve Mekong Nehri’nde Vietnam’a doğru ilerlemeye başlıyoruz. Öğle yemeğimizi gemide yiyor ve geminin tadını çıkartmaya başlıyoruz. Arzu edenler öğleden sonra gemide gerçekleşecek Kamboçya mutfağını daha yakından tanıma imkânı sunan mutfak atölyesine katılabilirler. İlerleyen saatlerde hoş bir sınır kasabası olarak bilinen Tan Chau kasabası manzaralı kıyısına yakın bir yerde demir atıyor ve geceyi gemide geçiriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama gemide.

8. Gün
Tan Chau – My An Hung – Binh Thanh Island

Arzuya bağlı katılabileceğimiz Thaş Chi seansımız ardından kahvaltı ediyor ve gemiden ayrılıyoruz. Bulunduğumuz kasabanın hayatını görmek için Vietnamcada çekçek anlamına gelen Xe Loi’lere biniyoruz. Bu çekçekler ile atölyeleri, sokak satıcılarını, mağazaları ve yerel halkın ilgi çekici günlük faaliyetlerini gözlemlememize olanak tanıyan bir sokak ağı boyunca yavaşça ilerliyoruz. Yerel Pazarı geziyor ve Cao Dai Tapınağı’nda bir rahipten dinleri ve tapınağın ruhu hakkında bilgi alıyor ve uzun yıllardır yerel bir aile tarafından işletilen bir balıkçı çiftliğini ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimiz için gemiye dönüyoruz. Biz yemeğimizi yerken gemimiz de My An Hung’a doğru ilerliyor. Bu sürede Mekong Delta’sı ve yerel halk hakkında bilgiler ediniyoruz. Kıyıya yanaşıp yerel yaşamı daha yakından görüyor, çay seremonisine katılıyor ve geleneksel ejderha dansı eşliğinde yerel atıştırmalıklarını tadıyoruz. Gemimize geri dönüyor, akşam yemeğimizi gemide yiyor ve mavi dalgaların keyfini çıkartıyoruz. Konaklama gemide.

9. Gün
Mekong Nehri

Arzu edenlerin katılabileceği Thai Chi seansımızı takiben kahvaltı ediyor ve bir tekne ile Mekong’ta büyük adalardan biri olarak bilinen Binh Thanh adasına doğru yola çıkıyoruz. Geçimini su sümbülü yetiştirerek ve hasır yapımı ile sağlayan ada halkını yakından tanıyoruz. Öğle yemeğimizi gemide yiyor ve günü batırmak için mavi suların üzerinde My Tho’ya doğru yola çıkıyoruz. Gemideki son akşamımız olduğundan bizim için yapılacak veda eğlencesine katılıyor ve akşam yemeğimizi yine gemimizde alıyoruz. Konaklama gemide.

10. Gün
Mekong Nehri – Saygon

Kahvaltı sonrasında gemimizin karaya yaklaşması ile birlikte Vietnam’ın en büyük ve canlı şehri Saygon’a doğru yola çıkıyor ve öğle öncesi şehre varıyoruz. Varışımız ile birlikte şehir turumuza başlıyoruz. Opera Binası, Tarihi Belediye Binası, Tarihi Posta Binası, Notre-Dam Katedrali, Bağımsızlık Sarayı ve Savaş Kalıntıları Müzesi göreceğimiz yerler arasında. Hemen ardından yerel halkın yaşamını daha yakından görebilmek adına yaygın olarak yedikleri, giydikleri ve kullandıklarını görüp deneyebileceğiniz ve bolca hediyelik eşya bulabileceğiniz Ben Thanh pazarına gidiyoruz. Burada dilediğinizce gezebileceğiniz çokça zamanınız olacak. Akşam yemeğimizi takiben geceyi otelimizde geçiriyoruz.

11. Gün
Saygon – İstanbul

Kahvaltımızı otelde alarak günümüze başlıyor ve öğlene kadar serbest zamanımızın keyfini çıkartıyoruz. Sonrasında Vietnam özgürlüğünün sembolü, ülkenin kalbi Cu Chi Tünelleri’ne gidiyoruz. Yakın tarihimizin en etkileyici olaylarından, birçok filme konu olmuş Vietnam – A.B.D. savaşı sırasında Kuzey Vietnamlı halkın inşa ettiği ve savaş boyunca bir şehir haline gelen siperleri, kampları ve tünelleri görüyoruz. Turumuzun bitiminde İstanbul uçuşumuzu gerçekleştirmek için Saygon Havalimanına transfer oluyoruz. Akşam saatlerinde Türk Havayollarına ait tarifeli uçak ile İstanbul’a uçuyoruz. Geceyi uçakta geçiriyoruz.

12. Gün
İstanbul

İstanbul’a varışımız sabahın ilk saatlerine doğru oluyor. Turumuz sizi adresinize bırakacak özel transferiniz ile son buluyor. Başka bir turumuzda görüşmemiz dileği ile…

Uçuş No: TK163 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: Saigon - Tarih: 08 Aralık 2024 - Saat: 22:15 - Varış: İstanbul - Tarih: 09 Aralık 2024 - Saat: 05:45

Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Türk Hava Yolları ile İstanbul – Bangkok / Saygon – İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti ve havalimanı vergileri
  • Yerel havayolları Bangkok – Siem Reap arası ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin havalimanı vergileri (uçuşun müsaitliğine göre aktarmalı uçuşlar seçilebilir)
  • Bangkok’ta 2 gece 5* otelde, Siem Reap’te 2 gece 5* otelde, Phnom Penh’de 1 gece 5* otelde, 3 gece gemide ve Saygon’da 1 gece 5* otelde kahvaltı dahil konaklama
  • Tüm gezi esnasında 5 öğle ve 7 akşam yemeği
  • Ev– alan – ev transferi de dâhil olmak üzere programda belirtilen tüm transferler
  • Özel araç ile programda belirtilen tüm geziler
  • Geziler esnasında gezilecek müze ve ören yerleri ile diğer noktalara giriş ücretleri
  • Programda belirtilen tekne gezileri
  • Programda belirtilen özel gösteriler
  • Gazella Turizm profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti
  • Yurtdışı çıkış harcı
  • Covid-19 Seyahat Sağlık Sigortası
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
  • Programda belirtilmeyen yemekler
  • Programda belirtilen yemekler sırasında alınacak içecekler
  • Fazla Bagaj ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Vietnam-Kamboçya vize ücreti, (Vietnam 50 USD, Kamboçya 30 USD, havalimanında ödenir) – Yeşil pasaportlular Vietnam’a vizesiz giriş yapabilir
  • Vietnam C1 Belgesi (Yeşil Pasaporta gerekmez, Normal Pasaportlular için 100 USD, vize değildir, Saigon veya Hanoi havalimanına varışta vize almak için gösterilmesi gereken belgedir)

Fiyat Bilgileri


TARİHOTELİki Kişilik Odada KişibaşıÜç Kişilik Odada KişibaşıTek Kişilik OdaÇocuk (02,00 - 11,99 Yaş)
28 Kasım 2024 | 09 Aralık 2024 5* Oteller 4.990 USD4.990 USD6.680 USD-
20 Şubat 2025 | 03 Mart 2025 5* Oteller 5.190 USD5.190 USD6.880 USD-

Genel Bilgiler


Oteller
Bangkok:
Mövenpick Hotel Sukhumvit 5* vb.  
https://movenpick.accor.com/en/asia/thailand/bangkok/movenpick-sukhumvit-bangkok.html?merchantid=seo-maps-TH-B4K2&sourceid=aw-cen&utm_medium=seo+maps&utm_source=google+Maps&utm_campaign=seo+maps&utm_content=Sukhumvit-15-Bangkok

Siem Reap: Lotus Blanc Resort 5* vb.
https://www.lotusblancresort.com/

Phnom Penh: Sun & Moon Riverside Hotel 5* vb
https://www.sunandmoonhotelgroup.com/hotels/riverside-hotel/

Mekong Deltası: Jayavarman Cruise
https://heritage-line.com/ship/jayavarman/

Saigon: Hotel Grand Saigon 5* vb.
https://www.hotelgrandsaigon.com/

Katılım Şartları
Bu gezimiz 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

Sağlık 
Tayland, Vietnam ve Kamboçya’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yanınıza tropik bölgelere özel sinek kovucular almanızı tavsiye ederiz.  Eğer maceracı bir yemek yeme alışkanlığınız var ve sokaklarda açıkta satılan yiyeceklerden yiyorsanız; kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et, tavuk ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

Vize Bilgileri   
TAYLAND İÇİN

Umumi Pasaport                           Vize gerekli         

Yeşil Pasaport                                Vize gerekli değil

Hizmet Pasaportu                         Vize gerekli değil

VİETNAM İÇİN

Umumi Pasaport                           Vize gerekli         

Yeşil Pasaport                               Vize gerekli değil

Hizmet Pasaportu                         Vize gerekli değil

KAMBOÇYA İÇİN

Umumi Pasaport                           Vize gerekli         

Yeşil Pasaport                                Vize gerekli

Hizmet Pasaportu                         Vize gerekli

Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir. Vietnam ve Kamboçya vizelerini hem internetten hem de sınır kapısından alabilirsiniz.

Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

Konaklama
Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

Uçuş Süreleri  
İstanbul                           Bangkok               09 saat 40 dk

Saygon                             İstanbul                10 saat 40 dk

Para Birimleri
Tayland para birimi Tayland Bahtı (THB), Vietnam Dong (VND), Kamboçya'da ise Kamboçya Rieli (KHR) kullanılmaktadır. Yanınıza USD’de almanızı ve bunun küçük birimlerini de yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

Saat Dilimi
Türkiye ile her üç ülke arasında +4 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken seyahat edeceğimiz ülkelerde saat 16.00.

Telefon Kullanımı   
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

Gerekli Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü
Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne oldukça benzer bir mutfak hâkim.

Elektrik  
Elektrik genellikle büyük şehirlerde 220 volt, kırsal kesimlerde ise 110 volttur. Priz kullanımı ise A tipi ikili yassı priz ve C tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir.

Alışveriş
Bangkok’ta tüm şehre dağılmış geniş bir alışveriş imkânı var. Her tür hediyelik eşya bakımından zengin olan Bangkok’ta her şey çok ucuz. Siem Reap’de ise Psar Chaa ve Night Market giyim kuşam ve hediyelik eşya alabilmeniz için uygun yerlerdir. Saigon’da da yine değişik hediyelik eşyalar bulup alışveriş yapmanız mümkündür.

Önemli Not
*** Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Gazella sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

Gazella, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Gazella, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gazella sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.