Delhi - Agra - Jaipur
Gandhi’nin önderliğinde ve Ganj’ın arındırdığı ruhlarda gezinen ülke Hindistan...
5 Yıldız Oteller

5 Yıldız Oteller

Akşam Yemekleri Dahil

Akşam Yemekleri Dahil

Tüm Turlar Dahil

Tüm Turlar Dahil

1 Kişilik Fiyat
1.990 USD

2 Yetişkin Fiyatı
3.980 USD
132.412 TL

Tur Programı


1. Gün
İstanbul – Delhi

Turumuz kişiye özel aracın sizi adresinizden alması ile başlıyor. İstanbul havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde buluşuyoruz. Türk Hava Yolları’na ait tarifeli sefer ile Delhi’ye hareket ediyoruz. Yeni güne uçakta gireceğiz.

Uçuş No: TK 716 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: İstanbul - Tarih: 07 Aralık 2024 - Saat: 20:50 - Varış: Delhi - Tarih: 08 Aralık 2024 - Saat: 05:15
2. Gün
Delhi – Agra

Günün erken saatlerinde Delhi havalimanına varıyoruz. Alandan ayrılıp kahvaltı yapmak üzere havalimanında bulunan bir otele geçiyoruz. Kahvaltının ardından özel aracımız ile Agra’ye gidiyor ve Dünyanın Yedi Harikasından birisi olan TaJ Mahal’e hareket ediyoruz. Şah Cihan’ın aşkı uğruna yaptırdığı bu harika eseri görecek ve ardından UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasına alınan Agra Kalesi’ni gezeceğiz. Tur sonrası Agra’da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün
Agra - Jaipur

Kahvaltımızın ardından Jaipur’a hareket edeceğiz. Jaipur’a varışımızın ardından şehir sarayını, astrolojik ve astronomik gözlemevi Jantar Mantarı ziyaret edip, dışarıdan 5 katlı Hawa Mahal, yani Rüzgârların Sarayı ve Şehir Sarayını göreceğiz. Uzun ve keyifli bir günün ardından akşam yemeği ve konaklama için otelimize geri döneceğiz.

4. Gün
Jaipur

Kahvaltımızın ardından Jaipur’un 11 kilometre dışında bulunan ve 1728’e kadar o bölgenin başkenti olan Amber Kalesi’ni ziyaret gideceğiz. Jeepler ile bu meşhur kalenin bulunduğu tepeye çıkarken aynalardan dolayı görkemli ışıltıya sahip Sheesh Mahal, diğer adıyla Zafer Salonu, Jai Mahal ve Kali Tapınağı’nı da görme fırsatı yakalayacağız. Tur bitimi otelimize geçeceğiz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5. Gün
Jaipur – Delhi

Kahvaltının ardından tarih boyunca pek çok hanedanlığın hüküm sürdüğü, anıtları ve mimarisi ile zengin bir şehir olmasının yanı sıra, beş yüz yıldan beri Yamuna nehri kıyısında yer alan ve sayısız şehrin doğup yok olduğu büyük bir anakent ve mezarlıklar şehri olan Delhi’ye geçiyoruz. Şehre varışımızla birlikte Yeni Delhi’nin daha modern kısmında Hindistan’ın en yüksek taş kulesi olan Zafer Kulesi (Qutub Minar) görecek ve yorucu günün ardından otelimize gideceğiz. Yenilenmek için serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6. Gün
Delhi

Kahvaltımızın ardından Delhi’nin eski şehir merkezini keşfedeceğiz. Gezimizde Şah Cihan tarafından kırmızı kum taşından sekizgen şeklinde yaptırılan Red Fort’u ve Hindistan’ın en büyük camisi olan Cuma Camisi’ni görerek devam edeceğiz. Daha sonra Yeni Delhi’de Birinci Dünya Savaşı Anıtı India Gate, Başkanlık Sarayı, Narayan Tapınağı Parlamento ve Hükümet Binalarını ve şehrin huzurlu *Sikh tapınağını (*Hindu mezheplerinden birisi) göreceğiz. Gezimizin bitiminde otelimize dönecek ve akşam yemeğimizi otelimizde alacağız. Geceleme Delhi’deki otelimizde.

7. Gün
Delhi – İstanbul

Kahvaltımızı kumanya şeklinde alarak havaalanına transfer oluyoruz. Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuş. Varışımızda turumuz sizi evinize bırakacak transfer aracımız ile son bulacak.

Uçuş No: TK 717 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: Delhi - Tarih: 13 Aralık 2024 - Saat: 06:55 - Varış: İstanbul - Tarih: 13 Aralık 2024 - Saat: 11:35

Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul – Delhi - İstanbul uçuşları ve havalimanı vergileri
  • Size özel eviniz-alan-eviniz transferleri
  • Programda belirtilen tüm transferler
  • 5* otellerde Agra’da 1 gece, Jaipur’da 2 gece ve Delhi’de 2 gece olmak üzere toplamda 5 gece kahvaltı dâhil konaklama
  • Akşam yemekleri (otelde açık büfe)
  • Varışta sabah kahvaltısı (havalimanına yakın bir otelde açık büfe)
  • Programda belirtilen tüm geziler
  • Taj Mahal, Amber Kalesi ve Agra kalesi için giriş ücretleri
  • Profesyonel Gazella turizm rehberlik hizmetleri
  • Covid-19 Seyahat Sağlık Sigortası
  • Yurtdışı çıkış harcı
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
  • Hindistan Vize ücreti ( Yeşil pasaporta da gerekmektedir ve tur hareket tarihinden önce konsolosluktan alınmalıdır)
  • Tüm öğle yemekleri
  • Programda belirtilen yemekler sırasında alınacak içecekler
  • Fazla Bagaj ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Bahşişler (İsteğe Bağlı)

Fiyat Bilgileri


TARİHOTELİki Kişilik Odada KişibaşıÜç Kişilik Odada KişibaşıTek Kişilik OdaÇocuk (02,00 - 11,99 Yaş)
07 Aralık 2024 | 13 Aralık 2024 5* Oteller 1.990 USD1.990 USD2.565 USD-
19 Ocak 2025 | 25 Ocak 2025 5* Oteller 2.090 USD2.090 USD2.780 USD-

Genel Bilgiler


Katılım Şartı
Bu gezimiz 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

Vize
Umumi Pasaport                           Vize gerekli                        

Yeşil Pasaport                                Vize gerekli

Hizmet Pasaportu                         Vize gerekli

Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir. Hindistan vizesi için şahsi olarak konsolosluğa gidilmesi gerekiyor.

Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

Otellerimiz
Jaıpur 5* Holiday Inn City Center vb.
https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/tr/tr/jaipur/jaicc/hoteldetail

Agra 5* Grand Mercure vb.
https://all.accor.com/hotel/C0W7/index.en.shtml

Delhi 5* Vivanta by Taj Dwarka vb.
https://www.vivantahotels.com

Sağlık
Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

Uçuş Süreleri
İstanbul                           Delhi                     6 saat 15 dk

Delhi                                İstanbul                6 saat

KONAKLAMA 
Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

Para Birimi
Nepal para birim iNepal Rupisi (NPR)’dir.

Hindistan para birimi Hint Rupisi (INR)’dir.

Yanınızda US Dolar (USD) bulundurmanızda fayda vardır.

Saat Dilimi
Hindistan ile Türkiye arasında +2 saat 30dak. fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Hindistan’da 14.30’dur. Nepal ile +2 saat 45dak. Fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Nepal’de 14.45’dir.

Telefon Kullanımı 
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, sort ve pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü        
Hindistan Mutfağı bizim damak zevkimize yakındır. Yemeklerimizi otelimizde ve en iyi restoranlarda alacağımız için hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız ayrıca gideceğimiz her yerde kapalı şişe suyu temin etme imkânımız olacaktır. Asla açıkta satılan yiyecekleri ve musluktan akan suyu tüketmemeliyiz. Konaklayacağımız oteller sağlık bilgisi bakımından üst düzey tesisler olduğundan bu riskler minimumdur

Elektrik        
Genelde 200-220 V kullanılıyor. Hindistan’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Birçok priz tipine bizim kullandığımız iki pimli fişler uymaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir.

Alışveriş        
Yeni Delhi’de alışveriş yapılabilecek en önemli mekanlardan biri The Central Cottage Industries Emporium. Bir çok şubesi bulunan bu mağazalar zinciri sabit fiyatlarla müşterilerine hizmet veriyor. Ağaç oymaları, bakır işlemeli eşyalar, biblolar, kumaşlar ve hatta mobilyalar çok uygun fiyata alınabilir.

ÖNEMLİ NOTLAR           
*** Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Gazella sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

Gazella, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Gazella, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gazella sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.